Nye Jagerfly: Boeing og F-18 overvejer at gå ind i konkurrencen


Forsvarsministeriet har i dag meddelt, at Boeing muligvis kunne være interesseret i at deltage i konkurrencen om at levere nye jagerfly til det danske flyvevåben.

Det skulle i så fald være F/A-18E/F Super Hornet, som Boeing-folkene ville stille op med. Et fly som det australske flyvevåben i maj 2007 købte 24 eksemplarer af. I realiteten kunne det nok tænkes at gå hen og blive den nye generation af F-18-flyet, som Boeing i øjeblikket overvejer om de skal gå i gang med at udvikle.

I første omgang skal Boeing og forsvarets folk mødes efter påske for blandt andet afklare præmisserne for Boeings eventuelle deltagelse.

Men hvis Boeing og F-18 indtræder i konkurrencen, vil det unægtelig være med til at øge spændingen. F-18’s profil vil minde lidt om Gripen, da der i begge tilfælde vil være tale om nye versioner af ældre flytyper, mens JSF’eren vil være en helt ny flytype – med hvad dertil hører af usikkerheder. Således har det nok ikke undgået de flestes opmærksomhed at den amerikanske rigsrevision er kommet med en ny kritisk rapport om de fortsat løbske udviklingsomkostninger på JSF.


“De nye danske F-18 fly landede i dag for første gang på det nye danske hangarskib T.H. Stauning i Kattegat”. Med F-18 ville vi også være godt forberedt til at skulle have et dansk hangarskib 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *