Og det var syd for Køge…

Sidder i S-toget på vej hjem fra Køge. Min seneste nyerhvervelse, min iPod, er gået død for strøm, jeg har ingen aviser med og det nye nummer af Euroman ligger derhjemme. Men så er det godt jeg har min bærbare computer med – så kan I kære Blog-læsere nemlig blive serviceret.

Jeg skal beklage at jeg stadig ikke kan få indlægs-funktionen til at virke, men en dag får jeg nok taget mig sammen til at få min gode ven Kasper Hyllested til at se på det. Han var den første i vores folkeskoleklasse, der fik en computer i konfirmationsgave (tror jeg nok, det kan også være det bare er et spin).

Jeg sidder her i toget overfor en dame, der læser i en bog, skråt over mig sidder et ægtepar og kigge ud af vinduet (og på mig) mens de siger absolut ingen ting til hinanden. Lige til venstre sidder en ældre dame (anslået 60 år +) og en yngre kvinde (anslået 35 år) og diskuterer familierelationer og tog contra bil/bus.

Jeg har brugt lørdag eftermiddag på at fortælle en flok unge socialdemokrater om outsourcing / udflagning af arbejdspladser generelt og Ukraine i særdeleshed. Jeg kørte en powerpoint-præsentation med blandt andet billeder fra mine ture til Indien og Ukraine. De stillede nogle gode spørgsmål, emnet og deres alder (15-20 år) taget i betragtning.

I øvrigt enormt spændende, ja grænsende til nervepirrende at følge udviklingen i Ukraine netop nu. Selvom jeg kun besøgte landet i to dage (se tidligere indlæg), så er det helt klart et land som fængede mig, og som jeg gerne vil besøge igen. Indien derimod var lidt for kaotisk til min smag. Med til historien hører selvfølgelig også, at jeg blev hamrende syg efter jeg kom hjem fra Indien, og at de var helt forhippede med vegetarmad. Jeg kan ganske enkelt forstå folk, der vælger at være vegetarer. Det svarer vel til bevidst at skifte sit farve-tv ud med et sort-hvidt tv. Hvem kan få sig selv til at sige nej til et lokumsbræt af en oksesteak med fedtkant, nænsomt overhældt med rødvins- eller bearnaise-sauce? Nej, vel. Kød er mad.

I Indien var kylling stort set det eneste menneskeføde, der var at få. Jeg begyndte for sjov at remse kødretter op mens jeg var af sted, og styrede lige direkte op på Burger King på anden sal i Kastrup Lufthavn, da jeg var landet i Danmark igen.

Tilbage til Ukraine. Jeg håber naturligvis at Justjenko ender med at løbe med sejren, men det ændre ikke ved at landet er splittet. Det er jo ikke fusk alle Janokovitj’s stemmer. Der er faktisk mange, der hellere ser landet knyttet tættere til Rusland end EU. Jeg synes at de danske medier i deres dækning har en tendens til at fremstille Justjenko som den gode og Janukovitj som den onde. Lidt i stil med især DR’s Irak- og Israel/Palæstina-dækning, hvor der ofte gøres en dyd ud af at sætte henholdsvis USA’s og Israels gerninger i et dårligt lys.

Nå, men så nærmer julen sig i øvrigt også (har jeg hørt, det er kun et rygte), og det tilbagevendende spørgsmål presser sig på: ”Hvad pokker skal jeg ønske mig i år? Jeg har jo de ting jeg gerne vil have (sød kæreste, politiradio, tøj, bøger og tag over hovedet) eller også så køber jeg dem bare (iPod’en, uhm!!), eller også har jeg ikke helt råd til dem endnu (Audi A6’eren, privatflyet og minkpelsen til Pernille). Men det har mine julegavegivere heller ikke. Så jeg har brug jeres hjælp, kære læsere. Hvad skal jeg ønske mig i år? Det skal koste mellem 100 og 1000 kroner og være noget som en 27-årig mand (mig) kan bruge og bliver glad for.

Jeg er dog ikke helt på bar bund. Således ønsker jeg mig et par hjemmesko fra gadgets.dk som kan lunes i microbølgeovnen!! De koster vist kun 199 eller 299 kroner. Derudover ønsker jeg mig som vanligt også en stak af de nyeste bogudgivelser, men det er lidt tidligt allerede som 27-årig at have fået morfar-manerer, hvor det eneste man ønsker sig og får er bøger – jul efter jul 🙂

Har du et bud på noget jeg bare må ønske mig i julegave, så send en sms eller kast en mail.

Nu sidder jeg i bussen og Kretavej nærmer sig. See you in reallife (det er sådan noget de siger i smarte ungdomsmusikprogrammer, har jeg hørt 🙂 )

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Og det var syd for Køge…

 1. Anonymous skriver:

  Der er absolut ikke noget galt i at ønske sig bøger til jul! Intelligente mennesker læser bøger.

  Venlig hilsen
  Katrine Lester

 2. Anonymous skriver:

  Der er absolut ikke noget galt i at ønske sig bøger til jul! Intelligente mennesker læser bøger.

  Venlig hilsen
  Katrine Lester

 3. Anonymous skriver:

  Hej Andreas.

  Nu hvor du har været inde på gadgets.dk og finde sjove julegave-ønsker, syntes jeg du også skulle kigge for Bim Bam Banana, der også har alle mulige og umulige sjove gaver og gadgets 🙂
  http://www.bimbambanana.com

 4. Anonymous skriver:

  Der er absolut ikke noget galt i at ønske sig bøger til jul! Det er derimod et ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *