Luftens alliancer 2

Den altid mundrappe sosse-blogger Kasper Hyllested spørger i en kommentar til det foregående indlæg kækt “Hvorfor overhovedet interessere sig for disse alliancer?”

Ja, det står selvfølgelig enhver frit for at sætte sig over i et hjørne og være navlebeskuende. Men for den, der rejser ofte eller interesserer for hvad der sker i verden omkring en, var analysen af luftfartens alliancer ment som en måde at blive klogere på.

Udover de nævnte fordele og ulemper ved alliancerne, så har det også tidligere været antydet, at alliancepartnerne afstemmer priserne på de ruter, hvor de flyver side om side. Således at det koster det samme uanset om man vælger Lufthansa eller SAS til Frankfurt, samtidig med at selskaberne afholder sig fra at køre kampagner på netop de ruter. På ruter hvor selskaberne flyver side om side med selskaber fra andre alliancer (For SAS’ vedkommende Paris, London og Amsterdam) er man tilgengæld mere tilbøjelig med kampagner.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *