Bogstafet

Min gode ven Kasper Hyllested har fundet et weblog-fænomen, der går ud på at svare på en række spørgsmål om bøger og så sende stafetten videre til nogle andre. Han har selv svaret og sendt stafetten videre til mig og to andre.

Jeg vil nu forsøge at svare så godt jeg kan:

You’re stuck inside Fahrenheit 451. Which book do you want to be?
Jeg forstår spørgsmålet sådan, at hvis en bog skulle brændes af, hvilken skulle det så være. Som journalist er det mig meget i mod overhovedet at brænde noget læsestof af den ene eller anden art af. Og jeg har svært ved at gøre mig til herre over ytringsfriheden. Men skal der gang i bålet, så smid bare en Suzanne Brøgger- eller Hanne Vibeke Holst-bog på, dog ikke Kronprinsessen.

Have you ever had a crush on a fictional character?
Ja. I Jan Guillous 10-binds spændingsserie om den svenske mesterspion Carl Gustav Gilbert Hamilton var jeg i mine teenageår ret vild med hans latino-kone Jessie (tror jeg nok hun hed), som han havde mødt i Californien. Hun blev dog sprængt i luften i bog nummer 7-8 stykker, da mafiaen tog hævn for noget Hamilton havde lavet i seks’eren.

The last book you bought is?
Det er længe siden jeg har købt en skønlitterær bog. Men på den faglitterærer scene hentede jeg i onsdags en pakke fra Saxo på posthuset med to bøger til den sommerferie, der står lige for døren. Det er Richard A. Clarkes omdiskuterede ”Mod alle fjender” og historikeren Bo Lidegaards ”Kampen om Danmark 1933-1945”. De ligger nu i bunken sammen med 5-6 bøger fra biblioteket, klar til at blive læst når vi lørdag drager til Skagen på ferie. Det er blandt andet de her to Politiken-journalisters bog om den danske Guantanamo-fange, Nyrups ”Den ny forbindelse” og bogen ”We wish to inform you that tomorrow we will be killed with our families”, som handler om folkemordet i Rwanda i 1994.

What are you currently reading?
Jeg mangler de sidste 100 sider i Tom Clancys “Tigerens kløer”, som er en “post 9/11” opfølger til hans fantantiske Jack Ryan-serie, nu med sønnen på banen. Men føj hvor er den kedelig og forudsigelig. Langt fra vanlig standard.

Five books you would take to a deserted island
For det første bogen “Drei männer in der schnee”, på dansk “Tre mænd i sneen”, som jeg lånte af min morfar i 7. klasse, da vi skulle til Norge på skitur med skolen. Hylende morsom.
Hvad der derudover skulle med i vadsækken ved jeg egentlig ikke, men det kunne være Jørgen Leths ”Sportsdigte” eller ”Det store sportsleksikon”, så jeg, når redningsmandskabet fandt mig, kunne reglerne forfra og bagfra i både Cricket og australsk rugby – hvad jeg så skulle bruge det til!

Men det kunne også være nogle af de skønlitterære klassikere, som indtil nu har måttet vige pladsen for biografier, faglitteratur, magasiner og aviser. Men der er jo nok også en grund til at jeg ikke har fået dem læst. Så mon ikke jeg bare skulle finde et stykke bark og et stykke kul, for så at ridse daglige kommentarer til webloggen ned.

Who are you going to pass this stick to (3 persons) and why?
Ja, nu er det ikke fordi der er så mange bloggere i min omgangskreds, men jeg kunne godt tænke mig at give stafetten videre til en af mine kernelæsere af indlæggene om Boeing vs. Airbus, Torben Steno.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *