Priser, radio og korrespondenter

Netop i disse timer bliver det afgjort hvem der får årets Cavling-pris (se de nominerede her.)

Mens vi venter på det kan vi se lidt på nogle andre prismodtagere. Værten på Danmarks bedste (og eneste) mediemagasin, Lasse Jensen fra Mennesker og Medier, fik i går Den Berlingske Journalistpris på 100.000 kroner. Den erfarne mediemand var dog ikke alene om at modtage en pris på årsdagen for ”Tante-Berlingerens” første udgivelse.

Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup (der sandsynligvis oppebærer en bare nogenlunde fornuftig løn) modtog således ”Den Berlingske Fonds Hæderspris” på 100.000 kroner. Er det skrantende danske mediehus ved i 11. time inden Det Berlingske Officin skifter ejere ved at bejle til Danske Bank om nåde for den gang avisen kom til at skrive ondt om hr. Møller og Mærsk-koncernen? Noget der som bekendt fik Dansk Bank til at sælge sin ejerandel.

Nej, det er nok ikke tilfældet. Men at give direktør for Danmarks største bank en pris på 100.000 kroner svarer vel til at give Peter Brixtofte et gavekort til Jensens Bøfhus.

En anden lille historie fra nyhedsbilledet er at Berlingske Tidende samtidig med at strø om sig med penge til bankdirektører lukker sin nyhedsradio efter to års eksistens. Trist at det tilsyneladende står sløjt til med økonomien i radiodrift. Det eneste sted man ikke klynker er hos skattefinansierede DR, der oven i købet tillader sig den luksus at lukke deres mest populære DAB-kanal!! (Læs historien her.) Det er kun hos DR at den slags er logik. Det kan godt være at man skal udbyde et bredt musikudvalg, men DR Soft fungerer faktisk som den primære løftestang for at folk overhovedet køber en DAB-radio.

Og lige en sidste mediehistorie. TV2-værten Susanne Utzon skal fremover være stationens korrespondent i New York. Derudover fortsætter Ulla Terkelsen i London, Svenning Dahlgaard i Bruxelles, Steffen Jensen i Israel og Allan Silberbrandt i Washington. Stationen har netop åbnet det de i en pressemeddelelse i dag kalder ”et lille kontor” i Beijing. Men når det er sagt, så er det interessant at stationen (og DR for den sags skyld) ikke gør mere ud af at rapportere fra det Asien, som alle er enige bliver det helt store vækst-lokomotiv i de kommende år. Undskyld mig, men for at sætte det på spidsen: New York VAR stedet hvor tingene skete – Shanghai, Dubai og Bangalore er der tingene kommer til at ske.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Priser, radio og korrespondenter

 1. Kasper skriver:

  Ha, Plummer har sgu ingen nosser. Først prøvede han at censurere debatten på DR.dk om DR Soft (den blev helt fjernet), men nu har han givet helt efter og sendt Lønsmann i byen med en dobbelt Eva Kjer:http://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=678952/

 2. DanskPol skriver:

  Jeg håber så at DR’s to reportere i Amerika bliver udstyret med en bil der med jævne mellemrum kan bringe dem væk fra gaderne i New York og Washington og ud og tale med almindelige mennesker i Indiana, Iowa og Idaho. Ligesom Kasper vil jeg også gerne opfordre DR til at ydstyre deres journalister med et par abonnementer på andet end Washington Post, New York Times og USA Today. Det kunne gøre en del ved den ensidige dækning.

 3. Andreas skriver:

  Det er ikke et enten eller. Vi skal naturligvis fortsat vide hvad der sker i Guds eget land. Det jeg hæfter mig ved er at TV2 nu udstationerer to korrespondenter med få hundrede kilometers afstand på den amerikanske østkyst. Hvorfor ikke bruge ressourcerne på at opprioritere dækningen af den verdensdel som vil føre an i væksten i de kommende år? For her er ligeså interessante historier at fortælle.At Susanne Utzon fra New York også skal dække Sydamerika er også fint, men Asien er trods alt langt større og specielt Kina er langt vigitgere på den verdenspolitiske scene end de sydamerikanske lande.Hvad angår Mellemøstdækningen, så vil jeg give dig ret. Dubai virker, ud over det ambitiøse luftfartsselskab, som et helt utroligt lille land, som jeg gerne ville se bare et enkelt indslag om. Men mon ikke fraværet af Mellemøst-historie i Nyhederne og TV-Avisen hænger sammen med at den ene Mellemøst-korrespondet er jøde og at den anden virker som en gammel forstokket mand uden evne til nytænkning, men blot kører i den vanlige “Israelerne er onde, palæstinenserne er gode”-rille 🙂

 4. Kasper skriver:

  Vi er helt enige om lukningen af DR Soft er tåbelig. Ikke fordi den kan få mig til at købe en DAB-radio, men fordi det netop er, hvad mange bruger en radio til overhovedet. At høre musik. Og på DR Soft kan man undgå at høre reklamer med Mille fra Biva etc. Det er der mange, der gerne vil – og så er det vel oplagt, at DR giver dem muligheden.Men ift. vægtningen af Asien i nyhedsstoffet, så synes jeg faktisk ikke, at det er så vigtigt. Jeg vil meget hellere høre egentlige nyheder fra USA, som vi har væsentligt mere til fælles med især politisk – vi er trods alt i alliance med dem og i krig sammen med dem – men også kulturelt. Det kræver dog, at Utzon lærer at læse lidt flere aviser end de nuværende korrespondenter, og måske laver lidt mere end blot et indslag en gang om ugen, hvor hovedindholdet er stjålet fra NY Times.Men det gælder næsten for samtlige udlandsreportere på de to store stationer. Kun Israel dækkes nogenlunde interessant med egne vinkler og historier.Nyheder fra Asien kan sagtens klares med dækbilleder og telegram-oplæsning.Hvis man endelig skulle udvide repertoiret, så så jeg hellere bedre dækning af Mellemøsten – ud over Israel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *