Anna Pihl

Med et sendetidspunkt lige over for ”Præsidentens Mænd” mandag aften klokken 20 har TV2’s nye politiserie ”Anna Pihl” allerede fra starten gjort det svært for sig selv at komme ind på min tv-mæssige lystavle. Men en genudsendelse af andet afsnit i går aftes gjorde at jeg kunne få et indtryk af serien, som har været hypet i flere måneder på kanalen.

Hvor DR1 holder sig til politiets specialafdelinger (Rejseholdet og Ørnen, hvor især hovedpersonen er speciel!!) og store ”over-en-million-kroner-per-afsnit-produktioner”, så satser TV2 på den almindelige gadebetjents liv og levned, som vi så det med stor succes i ”Strisser på Samsø” i midthalvfemserne.

Nu er ø-livet blevet skiftet ud med den københavnske stenbro, og gadebetjenten har skiftet køn. Og det er det langt fra blevet bedre af.

Serien følger den nyuddannede kvindelige betjent ”Anna Pihl” på hendes arbejde på Station Bellahøj og privat, hvor hun har en søn på fire, en sur far spillet af Kurt Ravn ( der tro mod den sociale arv er pensioneret kriminalmand) og en logerende kikset storby-bøsse spillet af Peter Mygind.

Min største anke er at der er blevet skruet helt op for kliché-kanonen. ”Kvinde i mandsdomineret verden”, ”Halvracistiske betjente”, ”Mandschauvinistisk kollega”, ”Indvandrerfamilier og tvangsægteskaber”, ”Far-datter-komplekser”, ”Kikset storby-bøsse”, ”Mor, der ikke føler hun slår til”, ”Flirtende mand, der til sidst ender med at være et svin”. Ja, listen over klicheer der er proppet ind i ”Anna Pihl” er lang. Så lang at det hænger en ud af halsen, og gør serien alt for tænkt og konstrueret. Den eneste der mangler er ”Politifolk er jyder”-klicheen.

Desuden er det en suveræn dårlig casting, der ligger bag. Især Anna Pihls mandschauvinistiske kollega i form af Paw Henriksen passer overhovedet ikke til rollen. En lille tynd, meget ungt udseende dreng kan altså ikke troværdigt spille betjent med to stjerner. Men også Iben Hjejle som kvindelig kollega er helt ude i hampen!!

Og handlingen, hvis man kan tale om en sådan, er hovedrystende ringe. I gårsdagens afsnit gik det primært ud på at Paw Henriksen og Anna Pihl drønede rundt i Storkøbenhavn og ordnede politiforretninger, mens de storskændtes om en voldssag i en indvandrerfamilie. Paw Henriksen indtog den stereotype politiholdning om at det nok var faren, der havde tævet hans datter, mens Anna Pihl naturligvis mente noget andet – og fik ret.

I et aktionklimaks på maksimalt 15 sekunder slås Anna Pihl med to 15-årige piger på et toilet og opklarer sagen om hvem, der tæver indvandrerpigen. Opklarer er så meget sagt, da hun får det hele præsenteret på et sølvfad af pigens storebror, der dukker op i faderens slagterbutik på Nørrebrogade, hvor Anna Pihls kvindelige intuition har ledt hende hen uden for arbejdstid.

Endelig er det fuldstændig urealistisk at Anna Pihl og hendes kollega kan køre patrulje en hel dag uden at snakke med ”HS”, som er Københavns Politis centrale radiotjeneste på politigården, og herfra langt de fleste opgaver formidles. I stedet taler de to kun med Station Bellahøj, som dog korrekt tiltales ”Station, station”.

Hvor er det dog alt i alt en forudsigelig, amatøragtig og tandløs serie. ”Anna Pihl” får én fjernbetjening for udrykningskørsel og blå blink.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Anna Pihl

 1. Anonymous skriver:

  —–CITAT——-Paw Henriksen indtog den stereotype politiholdning om at det nok var faren, der havde tævet hans datter, -CITAT SLUT—–Ja, og “manden tog hans hat og gik, det er tyveri”……Men bortset fra denne sproglige lapsus, må jeg erkende efter min første begejstring, at denne er denne er dalende.

 2. Anonymous skriver:

  Hej..Jeg er fuldstændig og helt uenig med al det du har skrevet!… Det nogle fantastiske og meget talentfulde skuespillere, også at svine dem til på den måde, er fuldstændig uansvarligt og ufølsomt!. Istedet for at brokke dig her om serien, så gør dog noget ud af sagen, hvis du hader den serie så meget!!!Farvel.

 3. Anonymous skriver:

  Jeg må desvære sige jeg er uenig med jer. Anna Pihl er en fantastisk serie. Og hvis i mener så meget dårligt om den, så lad da være med at se afsnittene… Jeg kan forstå på dig Andreas Krog at du har set ansnittene flere gange. Hvorfor spiller du så din tid på programmet (flere gange) når du nu syntes det er så dårligt?? Det undrer mig virkeligt.

 4. Lasse Ryberg skriver:

  Dagens anmelder i B.T. er vist ret så enig med blogejeren: http://www.bt.dk/underholdning/artikel:aid=430512:fid=100300468/

 5. Andreas skriver:

  Hej AnonymNej, bare rolig jeg har kun set et afsnit én gang. Jeg ville have set tredje afsnit i mandags, men jeg måtte bare se West Wing – for det er til gengæld en rigtig god serie!!

 6. Lasse Ryberg skriver:

  Kære hr. KrogJeg har næsten helt ondt i nakken af at nikke, da jeg læste din anmeldelse af den forfærdlig ringe serie.Mao: glimrende analyse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *