Kampen om dagsordenen

TV2 og DR’s journalistiske flagskibe, Dags Dato og Magasinet Søndag, havde begge to fundet den rigtig gode historie søndag aften, som burde kunne sætte dagsordenen, blive båret videre af andre medier og ind i det politiske miljø.

Dags Datos historie fra det virkelige liv handlede om at folkeskoletoiletterne er så beskidte og ulækre, at mange skolebørn holder sig hele dagen!! Ikke noget, der vælter ministre, men en god forargelses-historie fra virkeligheden. Kan det virkelige være rigtigt i et moderne velfærdssamfund anno 2006?

Magasinet Søndag havde været på plejehjem med skjult kamera, og kunne afsløre rystende forhold.

Her knap et døgn efter er det interessant at iagttage, at det er plejehjemshistorien de andre medier, inklusiv TV2, er gået videre med og de første politikere har allerede lovet at tage aktion.

Personligt synes jeg TV2-historien var langt mere væsentlig set i et bredt samfundsperspektiv. Her er der tale om en generel tendens over hele landet, mens DR’s afsløring trods alt kun handler om ét plejehjem. Men netop det at historien er så konkret er formentlig en del af forklaringen på at den løber med sejren. Her er et konkret plejehjem, som en konkret politiker har ansvaret for. De beskidte toiletter har ingen det konkrere ansvar for. Undervisningsministeren kan trods alt ikke stilles til ansvar.

Og denne trend er ikke enestående. De konkrete historier, hvor skurken er nem at identificere, sagen er let at forstå og hvor vi alle kan være enige om at være forargede (det ene af de 3F’er-nyhedskriterier – forargelse, frygt og fordomme) vinder i stigende grad frem og sætter dagsordenen.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Et svar til Kampen om dagsordenen

  1. dactridaday.com skriver:

    It’s actuɑlly ѵery difficult in this active life tⲟ listen news
    on TV, thus I just use world wide web ffor that purpose, аnd take the
    hottest information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *