Danskerfri Tour

For en der ikke just vil betegne sig selv som fodbold-entusiast har dette VM faktisk været rimelig spændende at følge med i. Ikke mindst fordi medierne ikke er gået fuldstændig i selvsving, men har behandlet emnet nogenlunde nøgternt og seriøst.

Forklaringen på dette skal blandt andet nok findes i den manglende danske deltagelse. Der er således ikke mulighed for at gå fuldstændig i selvsving når Danmark vinder en smal 2-1 sejr over Burkina Faso. Nej, vi har haft tid til at fokusere på fodboldspillet og alle hold har fået næsten lige meget opmærksomhed. Selvfølgelig med en lille overvægt til favoritterne fra Brasilien, men farcen om Togo-træneren har ikke gået upåagtet hen.

For nogen står vi midt i julegaveudpakningen, men for undertegnede er det her blot “Mens vi venter”-showet forud for Le Tour de France, som skydes i gang lørdag den 1. juli.

I år er der ekstra meget at glæde sig til, da vi er sluppet af med ham amerikaneren, som ikke havde respekt for løbets sjæl.

I dag udtog CSC sit tour-hold og det gav anledning til endnu mere forventningsglæde hos undertegnede. Sagen er nemlig den, at der ikke er nogen danskere blandt de ni udvalgte. Naturligvis trist at den eneste danske repræsentant ser ud til at blive Michael Rasmussen (Så skal vi endnu en gang trækkes med hans 250 km. lange soloudbrud, der bliver hentet 20 km. før mål – hvis han overhovedet kan blive siddende på cyklen 🙂 ), men det er på den anden side rart med udsigten til at især TV2’s konstante fokus på “danske” CSC (dansk ejer, men amerikansk hovedsponsor og udenlandske stjerneryttere) nu muligvis aftager, så vi også kan få nyt om de andre hold og ryttere.

Noget jeg i høj grad har savnet i de senere år, især i reportagerne og interviewene før og efter løbet. Her har det kun handlet om Armstrong og CSC. Og det er altså ikke dælens interessant for sjette dag i træk at høre en storsvedende Kurt Asle Arvesen svarer på sportsjournalist-spørgsmål om hvorfor han også idag kom med feltet hjem!

Dog må vi nok indstille os på at de vil fokusere lidt på Ivan Basso. Men det er også i orden – for han vinder, gør han!

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Danskerfri Tour

  1. Kasper skriver:

    Ja, Basso har rigtig gode chancer. Og det bliver spændende at følge ham og de andre unge stjerner, der endelig kan få mulighed for at folde sig ud i fuldt flor.Jeg synes dog, at det er synd, at der ikke er flere danskere, der kan komme op på den helt store klinge. Team Danmark burde satse noget mere på at udvikle unge cykel-talenter, så der igen kan komme danske falg til tops på Champs Elysée.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *