En spand iskold Tour-vand

Da jeg ved 13-tiden i dag fik meddelelsen om at ikke bare Ullrich, men også Ivan Basso, var blevet trukket ud af startfeltet til dette års Tour de France, ramte det mig som en spand iskold vand i hovedet.

Her havde jeg i et helt år minus tre uger gået og ventet på at den første rytter i morgen kl. 12.50 skulle køre ud over rampen i Strasbourg og starte dette års eneste sportsbegivenhed af nogenlunde betydning for mit vedkommende. En begivenhed, hvor vi endelig var fri for ham amerikaneren og derfor nu igen kunne få noget klassisk smukt cykelløb med angreb og ikke så megen beregning og kynisme.

Lad mig slå fast, at det ikke er i orden at nogle ryttere dopper sig – i hvert fald ikke med præparatter som det er aftalt er ulovlige at bruge. Det er kun usædvanligt naive mennesker der tror, at man kan køre Frankrig rundt i tre uger kun på bananer, pasta og sportsdrik. Ligesom ingen ved sine fulde fem kan udelukke at man kan spille fodbold på topplan uden brug af medikamenter. Så tag hvad der skal til for at give os det show vi gerne vil have, hvad enten det er på Arena auf Schalke eller på Col du Madeleine. Men lad os være enige om at I alle har lov til at bruge det samme.

Med løbets suværene favorit og den mest sandsynlige udfordrer ude af løbet inden det overhovedet er begyndt, er der ingen tvivl om at interessen vil dale kolossalt. Det svarer jo til at Brasilien og Argentina (min favorit i det der warm-up-show til touren, som kører over skærmen i disse dage) blev trukket ud dagen før VM i fodbold startede.

Jeg tror jeg vil bruge den første flade uge til at bearbejde chokket og derefter sætte mig ned og se folk som Mayo, Valverde og Vinokourov køre flot cykelløb, supleret af en flok outsidere og unge ryttere, som nu får større mulighed for at overraske. (og håbe på at Michael Rasmussen ikke gør sig selv alt for meget til grin med endnu et marathon-udbrud, der ikke holder hjem).

Virker det ikke er dette ikke anden vej uden om end at forsøge at skaffe TV2-optagelserne af de klassiske bjergetaper fra Indurains tid, af enkeltstartsduellen på Champs E’Lysee i 1989 hvor Greg Lemond vinder Touren med otte sekunder ned til Fignon eller af Riis’ triumf i 1996. På den måde behøves vi heller ikke undvære Mader & Leth – så det er måske ikke nogen helt skidt ide.

Og så kan jeg jo altid genlæse Joakim Jakobsens 704-sider lange must for enhver tour-fanatiker; ”Le Tour”, eller bladrer igennem de to Tour-magasiner som TV2 og Tipsbladet står bag. En anmeldelse af de to magasiner følger senere i denne weekend, når sidstnævnte er blevet gennemlæst.

I øvrigt er den første konspirationsteori allerede født i mit hoved oven på dagens begivenheder. Hvorfor var det lige spansk politi, der afslørede en tysker og en italieners samarbejde med en spansk doping-læge? Hvem gavner det? Ja, rigtig gættet – de spanske ryttere Valverde og Mayo. Det der svækker teorien er at spanierne Mancebo og Sevilla også er smidt ud af løbet 

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til En spand iskold Tour-vand

 1. Peter skriver:

  Det hjælper da ikke en snus at legitimere doping og gøre de ‘bløde’ varer lovlige. Da hele ideen ved doping er, at man vil overgå konkurrenterne, vil der med sikkerhed være nogen, der igen krydser grænsen og indtage noget ulovligt, der fremmer præstationen yderligere. At legitimere doping er en skrue uden ende. Nej, der skal slås hårdt og brutalt ned på alle brud.Jeg mener slet ikke sporten har råd til at lade blødsødne. Med det ry cykelsporten efterhånden har fået er det et under at der overhovedet er virksomheder, der vil ligge navn til cykelholdene. Og med sponsorerne væk, hvor er så cykelsporten?PS: Jeg stemmer i med Kasper. Nu hvor både Holland, England og Sverige er ude af VM, så må det være tyskerne, der skal holdes med. Det eneste sympatiske hold tilbage.

 2. psj skriver:

  Det virker noget vanvittigt det hele – og ingen tvivl om, at det er et stort problem for løbet. Glæder mig dog stadig til specielt at følge Vinokourov – hvilket jeg havde gjort under alle omstændigheder. En skam er det nu også, at det tyske kraftværk er dømt ude…havde set meget frem til at se der Jan i aktion. Men hvor kommer den underlige fascination af to latinamerikanske hold i VM fra??? Sort sort..

 3. Andreas skriver:

  Helt enig med Kasper.Desuden er det interessant at cykling åbenbart er den eneste sport som i medierne skal forbindes med doping. Jeg har i hvert fald ikke hørt det nævnt med et ord i forbindelse med VM i fodbold.Men mon ikke der er blevet kastet et par gigtpiller indenbords – hvem vil ikke spille en VM-kamp for sit land?

 4. Kasper skriver:

  Som Jørgen Leth sagde i “Mennesker og Medier” fredag eftermiddag: “Det er en sort dag i dag! Det er en sort vinter i år, helt sort.Nu må man bare håbe, at Tyskland vinder VM.

 5. Kasper skriver:

  Jeg er dog ret træt af, at cykelryttere åbenbart er de eneste mennesker, som bliver anklaget og dømt uden så meget som skyggen af et bevis eller en retssag.Selv pædofile sønderjyder har dog sådanne rettigheder, men fordi navnet på Bassos hund er nævnt i en telefonsamtale mellem to spaniere – så har han taget doping i flere år. Den holder altså ikke helt.Det er derfor, politiet ikke skal blandes ind i doping-sager, men lade det være op til sports-myndighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *