Friværdi-helvedet i forstæderne

Da vi for et par måneder siden rykkede teltpælene op og forlod Amagers asfalt til fordel for det idylliske villakvarter med en snert af storby i Søborg, forventede vi at skulle skifte den konstante baggrundsstøj af ambulancer, gadeskænderier og bjæffende hunde ud med forstadsromantik, hvor vi på terrassen kunne nyde et glas koldt Chablis i solnedgangen kun akkompagneret af fuglekvidder og sporadiske ægteskabelige skænderier hos naboen.

Men nej. Det buldrende københavnske boligmarked har nemlig skabt så store friværdier at der er startet en sand flodbølge af husrenoverings-projekter i forstæderne – også i Søborg.

I vores kvarter er trenden lige p.t. nye indkørsler. Det betyder at man som gående skal zig-zagge sig frem mellem paller med SF-sten på fortovene og konstant skal være på vagt efter ikke at sidde fast i grusbunker.

Og på ens egen matrikel må man fra tidlig morgen til sen aften lægge ører til sorte og polske håndværkeres udskæring af fliser og lignende. Et arbejde som primært finder sted klokken seks om morgenen, efter 19.30 om aftenen eller om søndagen.

Efter at naboen i det røde hus i de første måneder havde polakker og sorte danske håndværkere til at berige ham med en ny indkørsel – og os andre med lyden af skæremaskiner til den sene nat – er det nu naboen i det cremefarvede hus, der så småt er ved at lægge an til et nyt køkken, mens naboen i det hvide hus efter længere tids tilløb sandsynligvis snart skal udrette noget med de grus- og jordbunker samt betonelementer, der i gennem længere tid har haft ophold i hans forhave.

Samtidig har naboen på vejen bag ved os sideløbende været i gang med et langstrakt projekt omkring udskæring af sten til hans forhave-jordvold. Et projekt, der også har involveret udskæring af sten med vinkelsliber – naturligvis oftest om søndagen.

Ja, man forstår godt hvorfor DT Group, der står bag Silvan- og Stark-kæderne, netop er blevet solgt for et to-cifret milliardbeløb!!

Personligt vil jeg meget hellere ”til Paris og se Venedig og dø, end at vente hele livet i en byggemarkedskø”, som vor tids vel nok største danske poet har udtrykt det.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Friværdi-helvedet i forstæderne

  1. Lars Jacobsen skriver:

    Ja, så er der jo kun det anonyme opkald til Skat tilbage 🙂– men skatteministeren har jo udtalt at han ikke vil gå efter villaejerne så heldet er ikke lige med dig.

  2. Lars Jacobsen skriver:

    Min tidlinie er:For 2½ år siden: Købe rækkehus For 1½ år siden: Formand for grundejerforeningenFor ½ år siden: Forbud i grundejerforeningen mod støjende arbejde på huse, indkørsler tage etc efter kl. 18. …ikke alle overholder det, men i det mindste er min nabo holdt op med at pudse og bore i væggen ind til vores soveværelse kl. 22.35. Nu mangler vi bare at lære dem at lade være med at stå i forhaven og råbe igennem hele huset. Normale mennesker taler, de råber ikke konstant!

  3. Andreas skriver:

    Vi har også sådanne regler i vores grundejerforening. Problemet er blot at ingen tilsyneladende retter sig efter det – for alle er med på bølgen. Til gengæld fik vi som “velkomsthilsen” allerede den første uge noget nær et påbud om at vores hæk skulle klippes og fortovet ryddes for ukrudt. Men det kan godt være jeg skulle satse på at blive grundejerforeningsformand. Sådanne har vel også venskabsforeninger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *