Tv-gadekamp

Mens jeg fortsat blogger om den politimæssige del af rydningen af ungdomshuset på justitsen.dk, så lad os her lige snuppe dobbeltanmeldelse af de store tv-stationers dækning af gårsdagens begivenheder. For overskuelighedens skyld har jeg opdelt det i fire dele og sat News og DR op mod hinanden. TV2 er ikke med, da de samsendte med News, når de var på.

Evnen til at være på pletten
News: 7 ud af 10
DR: 7

Dagen igennem går det faktisk rigtig godt, især for News, der har en evne til ret hurtigt at flytte sig til urocentrene. Men efter knibtangsmanøvren ved 18-tiden går det galt. Begge stationers folk forbliver på den fuldstændig øde Nørrebrogade, mens kampene bølger frem og tilbage i Blågårdsgade og på Christi-anshavn. Først over en time efter balladen på Christianshavn har været omtalt på Ekstra Bladets hjem-meside, når News frem til bydelen. Og hvor er helikopteren, når der er brug for den?

Evnen til at holde hovedet koldt
News: 7
DR: 8

Her falder ingen af de to stationer helt igennem og begge formår faktisk at gøre det bedre end man kun-ne have frygtet. Flosklerne om ”en bydel i brand” trækkes stadig frem, men begge stationer er tilstræk-keligt afbalancerede. News skal dog have et lille hak i tuden. Ikke for sine dygtige reportere i marken, men for studieværterne, der i enkelte tilfælde er direkte pinlige med deres talefejl, overfladiske overdra-matiserede spørgsmål til reporterne i marken og ligegyldige oplysninger om hvilke cafeer de selv kommer på på Blågårds Plads. Læg ansigtet i de rette ”Jes Dorph-folder”, tak.

Overblik og analyse
News: 9
DR: 7

Med Niels Brinchs ufattelig store viden om dansk politi og især Aktionsstyrken er News tæt på at hive topkarakteren hjem. Studieværterne sætter dog muligheden over styr, ved at blive ved med at stille ham de samme spørgsmål. Hvorfor ikke udnytte vidensbanken til at komme længere omkring?
DR er dog ikke helt tabt bag en vogn. Deres dygtige kriminalredaktør Claus Buhr leverer fra sin plads på Nørrebros Runddel også en pæn præstation. Den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen er dog helt malplaceret, da han er for ukonkret og det ikke drejer sig om terrorister og PET-arbejde, men om de-monstrationer og optøjer.

Fakta på plads
News: 6
DR: 6

Her skuffer begge stationer fælt. Man får i løbet af dagen lavet grafik, der fint viser hvad der skete ved selve rydningen. Og i aftenens udsendelser har man også fine indslag, der fortæller om dagens begiven-heder. Men den brugbare information til københavnere om hvilke busser der kører, hvor man kan færdes sikkert og så videre er der stort set intet af. Og ”jyde-infomation” om placeringen af Jagtvej 69, Nørre-bros Runddel, Blågårds Plads, Kapelvej, Dr. Louises bro og lignende er også i stor stil fraværende. Og det man har, er meget overordnet og bliver kun hevet frem i de stille perioder.

Samlet vurdering
News: 29 ud af 40
DR: 28 ud af 40

Takket være Niels Brinch vinder News med et mulehår. Meget pænt, når man tænker på at stationen sendte konstant fra morgen til aften, mens DR kun var på med (stærkt) udvidede tv-aviser.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Tv-gadekamp

  1. Jarl Cordua skriver:

    Interessant og klog analyse! Meget enig i, at Niels Brink var et hit. En journalist, der faktisk vidste, hvad han talte om. En ren fornøjelse. Livblogging på justitsen var i øvrigt et kanon-initiativ, der fungerede godt.Ros herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *