Den kravlende prins

Kongehuset og konspirationer. Det er temaet for dette indlæg, der dermed sætter nye standarder for omfanget af emner, som jeg favner her på webloggen. Konspirationer er ikke noget nyt – det ved kernelæserne. Men Kongehuset – denne skatteyderbetalte familie og slæng, hvad skal den nu på webloggen?

Bare rolig. Det er ikke fordi jeg vil til at have en mening om Dronningens hatte eller Alexandras badetøj. Der er kun tale om et lille sidespring, foranlediget af at jeg har øjnet en lille konspiration.

Tirsdag startede prins Christian (til de, der er helt fraværende fra nyhedsstrømmen om de kendte og kongelige, kan det oplyses at det er Kronprins Frederik og Marys førstefødte søn, der er nummer to i arvefølgen efter sin far) i vuggestue i Fredensborg. Og det virkede jo tilforladeligt nok.

Som far til en datter, der er fem dage yngre end Christian og som startede hos dagplejen i oktober, kunne jeg dog ikke lade være med at undre mig over drengens sene ankomst til vuggestuen. At han ankom op ad formiddagen og kun var der et par timer er meget naturligt den første dage i det der i disse kredse kaldes “indkøringsfasen” er meget naturligt.

Nej, det interessante er hvorfor han først starter i en alder af tæt ved halvandet år. Allerede når han bliver toethalvt begynder han at få de første tilbud om en børnehaveplads, og almindelige børn starter typisk når de er mellem ni måneder og et år.

En naturlig forklaring kan naturligvis være at han og hans forældre har så mange oppassere at han sagtens kan gå derhjemme hele dagen. Og nu har hverken hans mor eller far jo heller ikke ligefrem et arbejde de skal tilbage til på et bestemt tidspunkt.

Men den giver jeg ikke meget for. For på trods af forældre og barnepiger, så er der ikke mange legekammerater derhjemme i Kancellihuset. Nej, forklaringen på Christians sene entré i vuggestuen er såre simpel: Han kan først gå nu!

Bevares, man kan godt starte i vuggestue uden at kunne gå og man kan godt vokse op og blive velfungerende selvom man gik sent – men det ville have været et prestigetab for Kongehuset og i særdeleshed de to “Mr. and Mrs. Perfect”, Frederik og Mary, hvis ikke den lille purk havde spadseret fra bilen og hen forbi det frådende pressekorps.

Efter broderens skilsmisse og den fraskilte kones bryllup med en ny mand samt skriverierne om hvordan Frederik bruger mere tid på at sejle end at være derhjemme hos familien, har Kongehuset brug for god omtale. En historie om at knægten var sen på den i sin udvikling ville udstille hans forældre som dårlige forældre, der havde overladt ham til barnepigerne, mens de selv gik til modemesse og sejlede i Florida.

Sammen med fødselsvægten, hvor mange tænder de har og deres søvnrytmer er tidspunktet for hvornår de kunne gå et af de vigtigste sammenligningsparametre når småbørnsmødre mødes på gader og stræder. På ekstreme babysites som morsverden.dk sammenligner man decideret motoriske milepæle, sådan så man tydeligt kan se om ens barn er foran eller bagud i forhold til feltet. I en stadig mere konkurrencepræget og individualistisk verden er det åbenbart kommet på mode 🙂

Og hvis Mary surfer ind på morsverden.dk vil hun kunne se at danske børn, drenge såvel som piger, i gennemsnit tager deres første skridt når de er knap 12 måneder og går alene når de er 12,5 måned gamle.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *