EPO og budkrig

På en dag hvor et helt cykelhold indrømmer 23 års misbrug af EPO, steroider, hash, ecstasy, kokain, heroin, LSD, fantasy, morfin og lightergas, er der også nyt på den europæiske luftfartsfront.

For det første har kapitalfonden Texas Pacific Group (TPG) trukket sig ud af budkrigen om Alitalia, da man ”ikke ser sig i stand til at leve op til alle de krav” den italienske regering stiller for et salg. TPG vil hellere koncentrere kræfterne om et eventuelt køb af spanske Iberia. Og det kan man godt forstå, da det spanske selskab er langt sundere end det italienske.

Dermed overlader TPG den italienske fejde til to konsortier, ledet af henholdsvis Aeroflot og det private italienske selskab AirOne. Dermed er et russisk indtog i europæisk luftfart rykket nærmere.

I det spanske går rygterne på at TPG har allieret sig med blandt andet British Airways, der i forvejen ejer 10 procent af Iberia. British Airways’ egen aktie steg tirsdag på rygter om at de selv var ved at blive købt af en kapitalfond.

Dermed peger meget på at British Airways trækker det længste strå blandt de tre store i kampen om det sydeuropæiske luftrum, da Lufthansa trak sig fra den italienske budkrig og AirFrance/KLM ikke har ladet høre fra sig på rygtebørsen.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *