Baglandsborgmestrene på banen igen igen

Med et par år eller måneders mellemrum ser man en række socialdemokratiske borgmestre gå i medierne og kritisere partiledelsen for ikke at være synlige nok, ikke at være hårde nok eller ikke at være noget helt tredje.

Det skete under Nyrup og det sker nu igen under Helle T’s ledelse. Hvad bykongerne får ud af denne opsang ved jeg ikke, men der er i hvert fald ingen tvivl om at medierne først for alvor begynder at lugte blod og intern splid, når borgmestrene (der under Nyrup primært kom fra den københavnske vestegn) går i vælten. Og straks findes overskrifter som “Baglandet langer ud efter Nyrup/Lykketoft/Thorning” frem, da 3-4 ældre herrer fra et par vestegns kommuner og i denne omgang også Randers tilsyneladende udgør det socialdemokratiske bagland i visse overfladiske journalisters optik.

Jeg skal da være den første til at indrømme, at det ikke kører specielt godt for Helle T. og S-slænget lige p.t. En del af forklaringen skal sikkert findes hos hende selv og hendes (og den øvrige S-gruppes) manglende evne til at brænde igennem medierne med nogle fornuftige udspil og budskaber.

Men det er heller ikke nogen hemmelighed at “the true leader of the opposition”, Villy Søvndal, ikke gør det specielt let for Helle T. Senest med hans klare fordømmelse af Hizbut-Tahrir. En fordømmelse som burde være kommet ud af Helle T’s mund (eller på hendes blog :-)), men Helle T. virker p.t. lige så handlingslammet rent kommunikativt som hendes nye rådgivers hår er langt. Og det er ikke så lidt 🙂

Og gud hjælpe mig om ikke også at hun skal slås med en af hendes egne tidligere nære allierede, Überbürgermeister Bjerregaard aus Kopenhagen, der har mere travlt med at skubbe til Thornings taburet end at løse den almindelige københavners problemer med eksempelvis bil- og skoleafbrændinger. Det mest rablende forslag fra Ritts hånd p.t. er i øvrigt ideen om at opkalde flere københavnske gader efter kvinder – i ligestillingens hellige navn. De almindelige mennesker Lorry talte med på gaden, rystede bare på hovedet og spurgte om ikke politikerne skulle bruge tid på noget mere fornuftigt 🙂

Det kan godt være at Ritt B. i “Mogensen & Kristiansen” på TV2News forsikrer at navnet “Den røde skole” ikke skal signalere et ønske om en venstredrejning af Socialdemokratiet, men det er unægteligt sådan det kommer til at fremstå – og ikke mindst sådan de røde elever, som TV snakkede med inden og efter første lektion, opfattede det. Hvis det blot var blevet kaldt en diskussionsklub, og det kan der også være brug for, var det klart at det ikke havde givet Ritt og co. den store opmærksomhed som det er tilfældet med DRS, i det det navn underliggende signalerer venstredrejning og dermed opgør med Helle T. og Henrik Sass’ linje de seneste snart tre år. Og konflikt er nok det vigtigste nyhedskriterium i vore dage.

Brænder taburetten under Helle T.? Nej, ikke så længe det kun er Ritt B. og hendes ansatte, Jan Salling, tossen Peter Aalbæk og 2-3 perifære borgmestre, der råber op. Det er indtil videre kun folk, der med god ret kan mistænkes for lige så meget at tænke i selvpromovering som i politikudvikling.

Men hvis utilfredsheden, magtesløsheden og frustrationerne får lov at sprede sig ind i den folketingsgruppe, som Thorning og Sass har formået at holde forholdsvis i ro, så er det klart at vi i det næste halve år vil se nogle “bål i gaderne” i det socialdemokratiske gruppeværelse og anonyme S-MF’ere udtale sig til medierne med kritik af ledelsen.

Jeg vil dog opfordre folk til, inden de udtaler sig anonymt til pressen og puster til ilden, at spørge sig selv om de forinden har gjort alt hvad de selv kunne for at vende den dårlige udvikling, ved eksempelvis at komme med politiske udmeldinger.

I øvrigt kan man undre sig over hvorfor Helle T. ikke efter dette valg har holdt de samme typer “medarbejderudviklingssamtaler” som hun holdt efter hun kom til efter sidste valg. I husker godt de her samtaler af et kvarters varighed med hver socialdemoratisk MF’er, som på forhånd havde udfyldt et skema med hans/hendes ønsker m.m.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *