SAS på russiske, kinesiske eller tyrkiske hænder?

Kunne man forestille sig at SAS en dag kom på russiske, kinesiske eller tyrkiske hænder? Umiddelbart lyder det helt ude i hampen, men noget tyder på at det ikke er helt urealistisk.

I søndags var sidste frist, hvis man ønskede at tilkendegive sin interesse for at købe Austrian Airlines. Som de eneste har Lufthansa, ikke overraskende, meddelt, at de skam ønsker at købe det østrigske selskab, som alpelandets regering er i gang med at lynsælge efter at selskabet er kommet ud i turbulens. Ikke noget specielt opsigtsvækkende ved det. Heller ikke ved at Air France/KLM muligvis også er interesseret.

Nej, det der kan få én til at løfte øjenbrynene, er rygterne om at både russiske Aeroflot, Air China og Türkish Airlines også skulle være blandt de selskaber, der har et godt øje til det østrigske selskab.

Lufthansa løber sandsynligvis af med sejren når der skal reelle pengebud på bordet senere på måneden, men glem ikke at polske LOT også er til salg, og at den svenske regering har været meget langt fremme med planerne om at sælge SAS. En idé som danske politikere på det tidspunkt tilsluttede sig. Lige nu er ikke nogen gunstig tid at sælge SAS, da man ikke ville kunne få nogen særlig god pris. Men mon ikke ideen kommer op igen inden for 3-5 år. Og hvis vi skal tro rygterne fra det østrigske, så kan der sagtens være et par eksotiske indslag i mellem.

Men hvorfor? Ja, hvorfor ikke? I det aktuelle tilfælde er der mulighed for at få et billigt flyselskab og få en fod indenfor på det europæiske marked. Russerne er ikke den store overraskelse, da de har været nævnt både i forbindelse med Alitalia og flere andre selskaber. De SKAL bare have et europæisk fodfæste. Air China er for mig at se den største overraskelse. Her kunne det handle om at man gerne vil have “en hub i begge ender” – alstå både en hub i Kina og i Europa. Tyrkerne? Ja, de ser vel bare en mulighed for at sikre sig et europæisk brohoved til en god pris.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *