Blog-journalistik

Da blogs for fire-fem år siden for alvor begyndte at ramme den danske del af indernettet, blev det i de traditionelle medier lidt ubehjælpsomt betegnet som “personlige webdagbøger” og videre i den dur.

Den betegnelse kan man vist godt ligge på hylden – i hvert fald hos it-bloggeren Dorte Toft, der nu ser ud til at have sat en af danmarkshistoriens største erhvervsskandaler i skred. Stor ros og anerkendelse herfra – selv om det er en ringe trøst, nu hvor indstillingen til årets Cavling netop er lukket.

Toft deler æren med sine læsere, i det hun i et indlæg (som jeg læste i eftermiddag, men nu ikke kan finde igen) pointerer at historien ikke var blevet til noget uden læsernes kommentarer.

Og deri er jeg helt enig. Jagerfly-debatten som vi til tider har her på bloggen ville slet heller ikke være det samme uden kommentarerne fra jer. Ikke mindst jer der ved rigtig meget om sådan noget militær luftfart.

Jeg kan godt forstå hvis Dorte Toft glæder sig over at slippe for den retssag om injurier i kommentarfeltet på hendes blog, som den berygtede Stein Bagger havde bebudet. Men for os der også bedriver en vis form for blog-journalistik og samtidig tillader anonyme indlæg, havde det været en ganske interessant prøvesag.

I øvrigt er det lidt pudsigt at se hvor ombejlet man er, når man skriver om et emne (jagerfly), som har kolossal betydning for en række virksomheder, men samtidig er et emne ingen almindelige medier tilsyneladende har denne store interesse for – endnu.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *