Cavling-nominerede 2008

Midt i jule- og Stein Bagger-ræset kom listen med de nominerede til dette års cavlingpris. Og den ser således ud.

Midt i IT Factory-viraken er der dog et navn som mange nok savner, nemlig it-bloggeren Dorte Tofts. Det skyldes helt konkret at fristen for at indstille folk til prisen udløb få dage før skandalen udfoldede sig for offentligheden.

I øvrigt vil jeg tillade mig at stille det provokerende spørgsmål om Dorte Toft har gjort sig fortjent til Cavling-prisen, som hun jo kan indstilles til næste år. Der er ingen tvivl om at hun er dygtig, snu og skarp, samt at jeg tager hatten af (endnu en gang) for det hun har gjort i blog-journalistikkens univers. Men er det nok at være på sporet af en morder, for at kunne kalde sig mesterdetektiv, hvis ikke man fanger morderen? Når retssagen mod Stein Bagger begynder, bliver vi med garanti klogere på hvad det var der gjorde at han valgte at stikke af da han gjorde, og lade hele korthuset ramle. Var det fordi Dorte Tofts graven fik garnet til at strammes om halsen eller var den udløsende faktor en helt anden? Stadig mere aggressive og pengegriske bagmænd? Når vi er blevet en hel del klogere på baggrunden for Baggers forsvinden og ageren, så lad os se på det igen. For jeg udelukker ikke at en nominering kunne være på sin plads. Men vi mangler stadig at få mange brikker på plads endnu.

Nå, men tilbage til nutidens nomineringer. Min klare favorit i feltet er “Forbrydelsen”-temaet, da den for alvor rev tæppet væk under politireformen og skabte et af regeringens største politiske efterårs-problemer, som endte med at koste Rigspolitichefen jobbet, selvom ansvaret i sidste ende er politikernes. Er man meget konspiratorisk, kan man også påstå at den udløste et konservativt formandsskifte og en ministerrokade i utide, da de konservative godt kunne se hvilken vej vinden blæste og derfor skyndte sig at få kronprinsesse Espersen kronet og forflyttet til et andet ministerium. Og så er historien flermediel, hvilket mange har forsøgt sig med gennem tiden, men få er lykkedes rigtig godt med.

Den anden Berlingske-historie om Udlændingeservice er også et godt bud på en vinder. Hvem der vinder finder vi ud af den 7. januar.

I øvrigt er det ikke ligefrem lykkebringende at blive fremhævet som favorit her på bloggen. Sidste år pegede jeg på den senere vinder, Peter Øvig, som den svageste kandidat og to andre som lige store favoritter 🙂 Så måske løber Tom Heinemann med hæderen. Han var også nomineret i 2006, og har fornylig begået endnu en opsigtsvækkende dokumentarfilm. Så han er faktisk ikke noget dårligt bud 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *