På tur til det svenske

Som nævnt tidligere, så skal forsvarsudvalget den 29. april besøge SAAB Gripens fabrik i Linköping. Turen blev først aflyst. Men da man har besøgt de to andre jagerfly-kandidater i USA, ville det være upassende ikke også at besøge svenskerne.
Tilmeldingsfristen for MF’erne var sidste mandag, og udvalgets sekretær har oplyst mig om, at listen over tilmeldte p.t. ser således ud:

Formand Hans Christian Thoning (V), Karsten Nonbo (V), Kristian Pihl Lorentzen (V), Gitte Lillelund Bech (V), Marion Pedersen (V), Søren Krarup (DF), Helge Adam Møller (KF), John Dyrby Paulsen (S), Jens Christian Lund (S), Julie Rademacher (S), Holger K. Nielsen (SF), Peter Juel Jensen (V).

Som nævnt tidligere, så betyder besøgsdatoen at regeringens udspil til hvilket fly man bør vælge, nok først kommer i maj – og ikke som ventet ultimo april.

Mest bemærkelsesværdigt ved den foreløbige deltagerliste er at de radikale glimrer ved deres fravær – ligesom ved besøgene hos de to andre – og Søren Krarups pludselige interesse for sagen – han var også med i USA.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til På tur til det svenske

 1. Ole skriver:

  CITAT: “Danmark afgør først den 5. juni i år, om luftvåbnet skal have Super Hornet-, det ligeledes amerikanske Joint Strike Fighter- eller det svenske Gripen-kampfly som afløser for F 16-flyet.”kilde:børsen:http://borsen.dk/okonomi/nyhed/154711/Kommer den militære anbefaling først 5. juni? Eller har du kilder der siger andet?

 2. Torben Steno skriver:

  Har redaktøren fuldstændig mistet interessen for civil luftfart på grund af den militære kaldelse?

 3. Andreas skriver:

  Nej bestemt ikke. Men i denne intense slutfase er det det primære emne på dagsordenen. Når regeringen spiller ud med sin indstilling i begyndelsen af maj, bliver det mere dagligdag igen.Men jeg skal se om jeg ikke kan få skudt et par civile indlæg ind de næste par uger. Har læst mig til nogle australske problemer med både A380 og 787. Og så købes der fortsat op blandt europæiske flyselskaber. Og så har jeg to bøger om henholdsvis Cimber Air og SAS Cargo liggende på “natbordet”. Så hold ud, Torben.

 4. Andreas skriver:

  Hmmm, underlig dato. 5. juni er Grundlovsdag!!Tror ikke meget på det, men tjekker op.

 5. Andreas skriver:

  Har nu talt med journalisten, der siger han har det fra en troværdig kilde. Og er også selv kommet i tanke om at jeg for et par uger, da jeg diskuterede tidsplan med nogen, fik at vide at starten af juni var der Folketinget går på ferie. Men har lige mødtes med nogen der mener at det ikke forhindrer et forlig senere på sommeren. – dog gerne inden touren starter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *