Til Forsvarsministeriet: Jeg overgiver mig!! I surrender!!

I starten af marts fik jeg den ide at søge aktindsigt i Søren Gades kalender fremad i tiden, for at se om jeg kunne sjuse mig frem til en dag, hvor den militære anbefaling og resten af rapporterne der udgør pakken om hvilket fly vi bør vælge, ville blive offentliggjort.

Jeg søgte også indsigt i forsvarschefens kalender, da jeg forventede at han også ville være tilstede ved et evt. pressemøde. Den forespørgsel blev straks afvist med henvisning til Rigets sikkerhed – lidt søgt undskyldning. For man kan vel bare strege de mest følsomme aftaler ud.

I forhold til Søren Gades kalender har det været et længere tovtrækkeri, som idag er kulmineret i dette brev fra ministeriet:

Forsvarsministeriet har ved e-mail af 12. marts 2009 modtaget din anmodning om aktindsigt i forsvarsministerens kalender i perioden 25. marts – 25. maj 2009 samt departementschef Lars Findsens kalender i samme periode.

Ved e-mail af 19. marts 2009 meddelte Forsvarsministeriet dig, at det ikke var muligt at svare inden 10 dage. (men at jeg kunne vente svar i uge 14 – (30/3 – 5/4), red.) Ved brev af 6. april 2009 skrev Forsvarsministeriet til dig, at det som følge af principielle overvejelser vedrørende sagens behandling ikke var muligt for ministeriet at besvare din henvendelse. (men at jeg kunne vente svar inden for to uger, red.)

Forsvarsministeriet skal på ny beklage, at det med samme begrundelse fortsat ikke har været muligt at besvare din anmodning om aktindsigt.

Forsvarsministeriet forventer at kunne afslutte behandlingen af din sag inden for yderligere 2 uger.(altså senest onsdag den 6. maj, red.)

Mon ikke jeg mandag den 11. maj får et nyt brev om at jeg kan forvente svar inden for 2 uger (senest søndag den 24. maj 🙂 )

Hvor er det groteskt!!

Ved hjælp af Google Analytics kan jeg se at folk fra forsvarsministeriet flere gange om ugen læser bloggen her. Så i stedet for at sende et svar tilbage til den centrale postkasse som svaret er kommet fra, vil jeg bare skrive det her: Jeg overgiver mig. I surrender!!

Mere vigtig var forespørgslen heller ikke. Det er mere det fuldstændig groteske sagsforløb med udskydelse på udskydelse. Måske offentlighed i forvaltningen skal være et af de emner jeg kaster mig over her på bloggen (sammen med portvin og West Wing), når de her jagerfly er købt 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

2 svar til Til Forsvarsministeriet: Jeg overgiver mig!! I surrender!!

 1. Anonymous skriver:

  Så har Holland udskudt deres beslutning.

  http://www.defense-aerospace.com/article-view/release/104792/dutch-postpone-first-jsf-buy-until-2010%2C-final-decision-until-2012.html

  Så kan man jo fundere på om ministeren havde set den udvikling komme? Og om det stiller os i en bedre eller dårligere situation?

  Cphmoose

  PS: Hvis vi læsere kan stemme om det, så vil jeg gerne støtte portvin som nyt emne efter kampfly.

 2. Pingback: Gade tryglede om hurtig kampfly-beslutning | andreaskrog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *