Maersk Air solgt til Sterling-ejerne

Klokken 10 kunne TV2 Nyhederne oplyse at Maersk Air netop er blevet solgt til de islændinge, som netop også har købt Sterling.

En stor nyhed, men ikke noget der kan komme voldsomt bag på faste læsere her på webloggen. Allerede den 22. april skrev jeg i et indlæg på baggrund af Maersk Airs katastroferegnskab for 2004:

…Kort sagt, så bør rederne på Esplananden skyde koldt vand i blodet og vente på at Maersk Airs transformation til et fuldblods-lavprisselskab er gennemført.

Alternativerne er enten en meget tæt alliance med et eller flere andre selskaber eller et decideret salg. Hvad enten vi taler alliance eller salg så kunne Sterling med de nye islandske ejere være en mulighed. Det ville gøre livet nemmere for dem begge to. Problemet er nemlig at de i dag flyver nærmest vinge mod vinge til de samme destinationer (Rom, Nice, Barcelona, Paris osv.) uden at nogen af dem bliver rige af det.

I mod et samarbejde eller et salg til Sterling taler at Sterling måske har andre projekter, der ligger først for.

Dermed er det et farvel for hr. Møller til hans stolthed – luftfartsselskabet – og goddag til ét dansk lavprisflyselskab, som formentlig kommer til at stå stærkere på det stærkt konkurrenceprægede europæiske flymarked end Maersk og Sterling har gjort hver for sig.

Men lad os se nærmere på fusionen når vi ved mere.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *