Læserne: Giv os danske lufthavne og flyselskaber – og en vinduesplads

De fleste af jer, kære læsere, foretrækker (naturligvis) vinduespladsen, lytter sjældent til stewardessens sikkerhedsinstruktioner, vil helst læse om dansk flyvning, får aldrig (modsat undertegnede) ting konfiskeret i sikkerhedskontrollen, interesserer jer (modsat undertegnede) ikke for optjening af bonuspoint, besøger bloggen mindst en gang om ugen og en enkel af jer har fløjet med Concorden.

Det er nogle af resultaterne i den læserundersøgelse, som jeg søsatte tidligere på måneden. Lad os se nærmere på resultaterne. For overskuelighedens skyld har jeg delt det ind i en nogle kategorier.

 

Køb af rejsen:

For en enkel læser er flytypen det vigtigste når han/hun køber private flyrejser. Servicen i lufthavnen er det vigtigste for kun enkel læser og servicen ombord i flyet er det vigtigste for kun to. Flyselskabets ry og rygte er det vigtigste for 10 % af jer. De tre vigtigste ting er prisen, at afgangs- og ankomsttider passer med jeres øvrige program og at rejsetiden ikke er for lang.

 

I lufthavnen:

Kun hver tredje shopper i lufthavnen hver eller hver anden gang de er ude at flyve. Når man tænker på hvor mange tøjbutikker, der har fundet vej til afgangsterminalerne i Kastrup, så er det tankevækkende, at ingen af jer, kære læsere, køber tøj til andre, når I er ude at rejse, og kun 8% køber tøj til sig selv. Selvom parfume og chokolade er det første der møder os, når vi er kommet gennem sikkerhedskontrollen i Kastrup, så er det kun henholdsvis 10 og 8 procent af jer, der køber den slags. På samme niveau finder vi gaver til familien og souvenirs. Med den meget begrænsede servering, som man finder på mange ruteflyvninger nu til dags, er mad ikke overraskende jeres foretrukne indkøb i lufthavnene. Knap hver anden snupper en sandwich eller en omgang fiskefilet med pommes friter. Herefter følger aviser/blade, kaffe/the og sodavand.

81 % af jer får aldrig konfiskeret noget i sikkerhedskontrollen. Kun en læser er lige så glemsom og distræt som undertegnede, at han/hun får konfiskeret noget hver anden eller tredje gang. (Jeg glemmer hvornår jeg er på en-dags tur og hvornår jeg er på flerdagestur.)

 

Flyrejsen:

70 % foretrækker vinduespladsen, 28 % gangen og 2 % ved det ikke. 54 % lytter sjældnere end hver anden gang eller aldrig til stewardessernes sikkerhedsbriefing, og 52 % læser sjældnere end hver anden gang eller aldrig sikkerhedsbrochuren i stoleryggen foran dem. 34 % læser brochuren hver gang. Hver tredje dog kun for at tjekke flytypen. En enkel læser har fløjet med Concorden, 7 har været ombord på Airbus A380’eren. Samme antal påstår at de har fløjet Boeing 787. Da den kun flyver i et eller to eksemplarer hos det japanske selskab ANA tvivler jeg dog en anelse på det resultat.

 

Destinationer:

50% flyver indenrigs mindre end fem gange om året, og 30% gør det aldrig. Blandt de der flyver rundt i Kongeriget er Aalborg ikke overraskende den mest populære destination. Ingen læsere har fløjet til Anholt eller Læsø med Copenhagen Airtaxi fra Roskilde.

To ud af tre læsere starter deres rejse i Kastrup. Knap halvdelen af alle har haft New York som destination for en rejse fra Kastrup. De to næstmest populære oversøiske direkte destinationer er Washington og Bangkok med 20% hver.

 

Bonuspoint:

Ingen af jer vurderer muligheden for at optjene bonuspoint, som den mest betydningsfulde faktor, når I køber private flyrejser. Ja, I interesserer jer faktisk (modsat undertegnede) ikke særligt meget for optjening af bonuspoint. Ingen af jer ønsker således at læse om den slags her på bloggen. (Jeg har ikke glemt Cphmooses opfordring til at redegøre for hvorfor optjening af bonuspoint, sammen med portvin, er meningen med livet. Så kan det være I ser lyset). 2 ud af tre er dog medlem af SAS Eurobonus og I bruger først og fremmest pointene til fritidsrejser for jer selv og familien. Ingen gider spendere point på at sende familien afsted uden at I selv er med. Kun 2 læsere er så uheldige, at arbejdsgiveren napper deres point, og knap 20 % får aldrig brugt deres point.

 

Emner på bloggen:

De to foretrukne emner, som I gerne vil læse om, er danske flyselskaber og danske lufthavne. Sammenlagt ønsker 68 % først og fremmest at få mere at vide om de to emner. 3 ud af fire besøger mig mindst en gang om ugen, og 12 % har ikke andet at lave, end at læse bloggen hver dag. Omvendt flyver 2 ud af tre mindre end en gang om måneden. Ja, en enkel bryder sig faktisk slet ikke om at flyve og satte kryds i “Flyve? NEJ TAK!!”. Lidt spøjst at du alligevel læser om det. Ville svare til, at jeg var en ivrig læser af en blog om det at være vegetar eller dyrke kondiløb.

 

Diverse:

50 % af jer har set udsendelserne “CPH Lufthavnen” på TV2, 28 % har fundet over til Airport på TV2 Charlie, og National Geographic Channel er det foretrukne sted at se flyulykkesudsendelser. 34 % af jer ser dem her, mens kun 24 % ser dem på DR HD og Discovery. 20 % fulgte med i PanAm på TV3 (serien havde for få seere og er nu flyttet til TV3 Puls).

 

Ja, sådan ser I altså ud. Interessant for mig at vide. Jeg vil dog fortsat primært skrive om det der interesserer mig – så I slipper ikke for indlæg om bonuspoint 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart. Bogmærk permalinket.

Et svar til Læserne: Giv os danske lufthavne og flyselskaber – og en vinduesplads

  1. Nicolaj skriver:

    Kan sige at det var mig med Flyve? NEJ TAK!!!

    Jeg interesserer mig for fly, men tør ej flyve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *