Seneste kapitel i Århus-historien: Vandflyver

 

Planerne om at etablere en lufthavn tættere på Århus midtby har været mange, og seneste skud på stammen er en vandflyverforbindelse fra Smilets By til København og Samsø. Det er flyvepladschefen på Samsø, Rune Balle, der er idémanden bag projektet. Han har været i Australien og set hvordan man gør der. Planen er at starte i foråret 2012 og tage mellem 1000 og 1200 kroner for en tur til hovedstaden i den 12-personers Cessna C208 med pontoner. Balle mangler bare lige myndighedsgodkendelserne…

Og er det ikke ofte her, at de gode ideer strander? Jo, men ideen er brandgod og prisen lyder umiddelbart rimelig for travle advokater og lignende. Så mon ikke den initiativrige samsing kan få det på benene. Lad os håbe.

Flyet skal lande ud for Østhavnen i Århus og ud for Langelinie i København.

Personligt var jeg i øvrigt i 1999 på banen med ideen om en lufthavn i havnen i stil med Londons City-lufthavn. Hvis man lagde den langs den nye containerhavn, Østhavnen, ville indflyvningen blive lige henover Marselisborg. En idé som andre mennesker tog op 10 år senere. Ligesom alle andre af de mange luftfartsideer som har været oppe at vende i Århus siden 1970’erne, så strandede også den. Den store plan om en rigtig international lufthavn har været mest dominerende, men også ideer om helikopterruter har været på tapetet. Intet er endnu blevet til noget.

Så hvis det lykkes Balle at realisere sin idé bør han gøres til æresborger i Århus.

 

 

PS: Jeg synes det er noget pjat at min fødeby nu skal hedde Aarhus. Derfor hedder den i mit helt eget lille hjørne af indernettet fortsat Århus.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *