Norsk exit i Karup – og britisk entré?

Norwegians tilstedeværelse på de danske indenrigsruter bliver fra 30. oktober reduceret til kun at omfatte ruten fra København til Aalborg. Nordmændene lagde ellers hårdt ud i foråret 2010 med at lancere flyvninger til både Rønne, Billund, Karup og Aalborg. Den første blev lukket inden den blev åbnet og den anden anden levede kun ca. 1,5 måned. Karup-ruten bliver lukket med udgangen af oktober og fik således lidt over 1,5 år, men nu er det også slut her.

Nordmændene har fløjet på Aalborg siden 2008 (gik ind dagen efter at det oprindlige Sterling, der fløj på ruten, gik konkurs) og forklaringen på at lukke Karup er, at kapaciteten er bedre brugt på bl.a. at introducere en sjette afgang til/fra Aalborg.

Enhver har dog også kunnet se at Norwegian ikke har kunnet tjene særligt mange penge på Karup-ruten, og man kunne have nordmændene stærkt mistænkt for kun at opretholde ruten for at presse Cimber Sterling ud over afgrunden. Nu hvor Cimber Sterling er blevet presset over i armene på en ukrainsk rigmand er der dybest set ingen grund til fortsat at flyve til den vestjyske hede. Og så gør udsigten til en kommende passagerafgift sikkert heller ikke det økonomiske billede af ruten bedre.

Men Cimber skal ikke glæde sig for tidligt. For mens Norwegians store 189-personers 737’ere slet ikke passede til de danske indenrigsruters behov for mange frekvenser, så ser det anderledes ud med flyflåden hos det store regionalselskabe Flybe, der netop er gået ind i Norden via Finland, og som har erklæret, at de senest i 2013 flyver dansk indenrigs, men muligvis tidligere. Så måske kommer de allerede 1. november…

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *