Paris: Ombord i den nye jumbojet

Franskmænd har tilsyneladende ikke helt forstået det der blogger-væsen. Jeg kunne således ikke blive akkrediteret som journalist ved Paris Airshow i sidste uge. Men med rigtig fin hjælp fra Teresa (thank you) fra Boeing, lykkedes det mig at komme med på medieturen ombord på den nye Boeing 747-8.

Flyet i Paris var det ene af kun to testfly i passagerudgaven. Det betød at man kom ombord i et fuldstændig ”skraldet” fly uden sæder, køkken, toiletter, overhead bins eller noget. Bare et stort rum med en masse mystisk indmad og et testcenter med en masse skærme i midten. Her mødte jeg en ældre amerikansk herre, som viste sig at være chefen for testflyvningerne. Han sidder i cockpittet og fortæller piloterne hvad han gerne vil have dem til at gøre.

Jumbojettens karakteristiske førstesal er forlænget i den nye udgave, og kabinen på overetagen er nu lige så lang som en hel Boeing 737-700(!).

Tirsdag aften stak flyet af igen for at lave flere tests.

Powered by Cincopa WordPress plugin

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *