Afsløring: Hangarskib skal være citylufthavn i Århus (opd. kl. 21:45)

Efter mere end fem årtiers debat ser det nu endelig ud til, at Århus får sin lufthavn tættere på byen end den nuværende Tirstrup Lufthavn. Andreaskrog.dk kan nemlig afsløre, at en række pengestærke østjyske erhvervsfolk i dag flyver til London for at underskrive den endelige aftale med det britiske forsvarsministerium om køb af hangarskibet HMS Ark Royal, der blev skrottet i marts som følge af nedskæringer og sat til salg for få dage siden.

Hangarskibet skal fra 1. april 2012 danne rammen om en citylufthavn i Århus Havn. I første omgang er det planen at etablere helikopterruter til København, Gøteborg og Hamborg. Ifølge kilder tæt på projektet har gruppen kig på Flyvevåbnets gamle S-61 redningshelikoptere, som blev sat til salg sidste år. Med få ombygninger vil de syv helikoptere kunne tage omkring 25 passagerer hver.

Powered by Cincopa WordPress plugin

På længere sigt er det planen at indgå et samarbejde med et luftfartsselskab med erfaring i operationer fra meget korte startbaner. Her er Air Greenland og deres flåde af særlige canadiske kortbanefly helt oplagt.

Desuden arbejdes der på at indgå et samarbejde med diskotekskæden Crazy Daisy, der tidligere drev et populært dansested på den gamle færge M/F Broen i Århus Havn. Ved årsskiftet 2009/2010 lukkede diskoteket imidlertid, da huslejen blev for høj. M/F Broen er nu væk fra Århus Havn og giver dermed plads til at HMS Ark Royal kan ankre op i den inderste del af havnen ved starten af Randersvej. Hangarskibet er så stort, at et diskotek med lethed vil kunne etableres på et af de underliggende dæk.

(Opdatering kl. 21:45) Som den kvikke læser sikkert har opfanget, så er dette en aprilsnar. Men med de crazy ideer, der med tiden er blevet luftet i den århusianske lufthavnsdebat, er det måske på sin plads at slå helt fast, at dette altså bare er et skæg og ballade. Men hvis folk fra Det Midtjyske Lufthavnsråd eller andre lader sig inspirere, så vil jeg meget gerne have historien først…

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Afsløring: Hangarskib skal være citylufthavn i Århus (opd. kl. 21:45)

 1. Valdemar skriver:

  Så passager i Århus skal vænne sig til at lufthavnen er på væft halvdelen af tiden, men mon ikke det der mil V-12 hotel mellemlander i Århus fremover
  http://blogger.5-flavas.com/?tag=/mil+v-12+helicopter

 2. Martin skriver:

  Må være verdens sejeste lufthavn. Jeg flytter til Århus!

 3. niels jensen skriver:

  Det lyder fantastisk, speciel når man husker på datoen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *