En tur i rummet for en Boeing-ordre

Når der sælges passagerfly for milliarder, så handler det ikke blot om brændstoføkonomi og rækkevidde på flyene. Irrationelle faktorer som eksempelvis muligheden for at få en landsmand med på en NASA-flyvning og få et VIP-fly med samme egenskaber som Air Force One, indgår også af og til i ligningen.

Det er Seattle Times, der ud fra amerikanske ambassadeindberetninger, lækket af Wikileaks, tegner et billede af hvordan den amerikanske regering hjælper Boeing i kampen mod Airbus med at indfri diverse mere eller mindre absurde sidekrav.

Boeing er den største amerikanske enkelteksportør og mere end 70% af deres salg går ud af landet. 1 milliard dollars fyslag skaber 11.000 arbejdspladser. Så derfor tager det amerikanske diplomatkorps en stor tørn som salgsagenter for flyproducenten.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *