Arbejderkamp mod klyngebomber

Som beskrevet tidligere her på bloggen, så er Lockheed Martin som klyngebombeproducent boykottet af de danske pensionskasser som investeringsmulighed. På den anden side er LM fuldt accepteret som leverandør af kampfly til det danske flyvevåben, da firmaet med JSF-kampflyet deltager i den danske kampflykonkurrence.

Denne vinkel har Dagbladet Arbejderen nu taget op og skrevet en række ganske interessante artikler om.

Hos Folkekirkens Nødhjælp mener man ikke at Danmark bør handle med Lockheed Martin så længe de producerer klyngebomber. Hos Københavns Kommune har man allerede boykottet firmaet og hos S og SF er man parat til at lægge pres på LM for at få dem til at droppe klyngebombeproduktionen, hvis det bliver en socialdemokratisk eller SF-forsvarsminister, der sidder for bordenden når/hvis Danmark skal købe nye kampfly.

Socialdemokratiets forsvarsordfører John Dyrby Paulsen, der af mange spås til at blive forsvarsminister i en kommende S-SF-regering, har nu bedt forsvarsminister Gitte Lillelund Bech om en redegørelse næste gang kredsen bag forsvarsforliget mødes. Lur mig om ikke han får samme sludder for en sladder, som jeg fik af ministeren ministeriet.

PS: Dejligt at se at et andet medie tager historien op og bærer den videre. Men at skrive at “Arbejderen har afsløret hvordan staten har investeret mindst en halv milliard kroner i udviklingen af et nyt bombefly hos våbenfirmaet Lockheed Martin, som samtidig producerer dele til klyngebomber” er måske at smykke sig lige lovlig meget med lånte fjer. For det var vist undertegnede, der afslørede det… (og mon ikke vores læsertal er omterent lige stort :-))

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Indkøb af nye kampfly og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *