Mileage Pro


”Som at købe en bil og sige nej til at få reservehjulet med.” Sådan betegner de to bonuspoint-eksperter Randy Petersen og Tim Winship det når man som flyrejsende ikke benytter sig af muligheden for at optjene point til nye flyrejser.

De to orakler kommer med betragtningen i deres fælles bog ”Mileage Pro – The Insider’s Guide to Frequent Flyer Programs”, som er intet mindre end fantastisk lærerig læsning for alle os, som tager ”reservehjulet” med os, når vi er ude at flyve.

De to herrer er redaktører på hver sin konkurrerende bonuspoint-nyhedsportal, og gennemgår over næsten 200 sider i detaljer hvordan man får mest muligt ud af sine point og sine medlemskaber af forskellige programmer.

Et af de vigtigste råd er at det handler om at samle sine point hos en lille gruppe af programmer, som man bruger meget. Har man en masse små klumper af point liggende rundt omkring hos 10-15 forskellige flyselskaber og hotelkæder risikerer man at de udløber og man aldrig får dem brugt – og det duer jo ikke. Ved hjælp af blandt andet Hiltons HHonors-program kan man flytte point fra et flyselskabs program til et andet (eksempelvis fra British Airways til SAS). Det indebærer dog en devaluering på mellem 50 og 90 procent. På Randy Petersens ”Webflyer-portal” er der en decideret maskine, hvor man kan få anvist den nemmeste vej mellem to programmer.

Og så handler det om at holde øje med udløbsdatoen på ens point. Især i USA mister man sine point, hvis ikke man har optjent nogen i 3 år. Men blot et lille indkøb med et kreditkort tilknyttet bonusprogrammet kan være nok til at give 3 år mere.

Bogen er primært henvendt til det amerikanske publikum, da loyalitetsprogrammer er meget mere udbredt i Guds eget land, og man her kan optjene point når man handler ind i supermarkedet med mere. Men også os europæiske flyrejsende kan lære noget. Vidste du for eksempel at der på nettet findes adskillige eksempler på software, som man kan bruge til at holde styr på hvor mange point man har stående i de forskellige programmer. Efter at have indtastet ens kodeord går programmet selv på besøg hos de enkelte programmer og vender tilbage med en samlet oversigt over ens opsparing hos SAS Eurobonus, British Airways Executive Club, Swiss, Starwood-hotelkæden og lignende.

Man kan så let holde øje med om point skal overføres til en anden konto, om man skal snuppe et mileage-run til Zurich for at sikre en højere status eller om en enkelt nat mere på Westin-hotellerne er nok til at udløse en opgradering til suite.

Screendump af min kontooversigt fra Mileagemanager. (Klik på billedet for at gøre det større.)

Og det virker i praksis. Med få indtastninger fik jeg i Mileagemanager.com et overblik over mine konti. Dog var der ikke hul igennem til SAS – lidt ærgerligt, da det er her hovedparten af min formue står placeret.

Alt i alt kan ”Mileage Pro – The Insider’s Guide to Frequent Flyer Programs” anbefales til dig, der er med i en masse bonusprogrammer og gerne vil have det optimale ud af dine point, men også til alle os, der dog har lidt point, og gerne ville have endnu flere.

På de to herrers portaler , samt andre lignende sider, kan man løbende holde sig orienterede om gode tilbud på optjening eller brug af point.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

3 svar til Mileage Pro

  1. Kasper skriver:

    Det er godt, du holder styr på det. Jeg glæder mig stadig til vi går på pension en dag og skal bruge tiden på at være mileage runners:-)

  2. Pingback: Flyvsk vinterlæsning « nytkampfly.dk

  3. Pingback: Flyvsk vinterlæsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *