Terma på vej videre

Mens vi andre går og fokuserer på det (måske) kommende typevalg af kampfly til det danske forsvar, så er landets største forsvarsvirksomhed, Terma, allerede rykket videre til næste projekt. Således har Lystrup-virksomheden lavet en aftale med den amerikanske helikopterproducent Sikorsky, om at de to skal samarbejde, hvis Sikorsky’s Seahawk-helikopter bliver fremtidens helikopter til brug på inspektionsskibene i Nordatlanten.

Sagen er bare den, at forsvarets økonomiske problemer har betydet, at anskaffelsen af nye maritime helikoptere til erstatning for Lynx’erne, hænger i en tynd tråd. Således tales der om at købe nye Lynx-stel og flytte resten af helikopteren over på de nye stel.

I bedste “politisk kommentator-stil” kunne man mene, at det ikke er tilfældigt at aftalen indgås nu. Sikorsky får signaleret at de tager de danske modkøbsforpligtigelser alvorligt. Terma får signaleret til politikerne, at der er udsigt til konkrete jobs, hvis de vælger at gennemføre en konkurrence.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Indkøb af nye kampfly og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til Terma på vej videre

 1. Anonymous skriver:

  “Således tales der om at købe nye Lynx-stel og flytte resten af helikopteren over på de nye stel.”

  Øh er du sikker på det rygte?

  Det giver ingen mening. Man har allerede levetidsforlænget flystellet. De 8 Lynx har således masser af strukturel levetid.

  Derimod droppede man en avionic opdatering som også var planlagt i sidste forlig. I følge FMT informationsarbejde har man fået nogenlunde styr på motorsituationen.

  Cphmoose

 2. Andreas skriver:

  Så kan det være det er omvendt, og min kilde har misforstået det.

 3. Pingback: Helikopterindkøb – præsentation af feltet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *