Den lille flyskole, del 5: Canadair CRJ-200, -700 og -900

I femte runde af den lille flyskole-serien er vi kommet til den canadiske Bombardiaer Canadair CRJ-familie. Skolen er som bekendt ikke et AOF-grundkursus for flyspottere, men mere en guide til os almindeligt rejsende, så I kan blive lidt klogere på hvilke fly I flyver med og ser i lufthavnene. For at kunne bevare overblikket fokuserer vi i første omgang på de fly, vi kan opleve i Kastrup.

Karakteristika: Buttet fly med motorer bag på kroppen, underliggende vinger og små winglets.

Look-a-like: Den mindre -200 kan godt ligne ERJ-145 og de to længere modeller kan for det utrænede øje forveksles med Fokker 70 og 100 samt de mindre udgaver af MD-80’erne. Men så er det vist en god ide at kigge forbi Synoptik.

Passageroplevelse: Størrelsen af -200’eren giver en fornemmelse af businessjet og alle tre har en bred og rummelig kabine.

CPH-brugere: Cimber Sterling, SAS, Adria Airways, Air France

Læs mere på seatguru eller Wikipedia

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *