Den lille flyskole, del 4: Embraer E-170, -175, -190 og -195

Næste levende billede i fjerde afdeling af den lille flyskole er Embraers E-serier E-170 og E-190. Skolen er ikke et AOF-grundkursus for flyspottere, men mere en guide til os almindeligt rejsende, så I kan blive lidt klogere på hvilke fly I flyver med og ser i lufthavnene. For at kunne bevare overblikket fokuserer vi i første omgang på de fly, vi kan opleve i Kastrup.

Karakteristika: Underliggende vinge og to små motorer på vingerne, hvor der er lange winglets. Plads til mellem 70 og 100 pax. Er en populær afløser, når de store amerikanske selskaber skrotter deres aldrende mindre Boeing 737’ere.

Look-a-like: Kan godt ligne en A318 eller A319, der er de mindste udgaver af Airbus A320-familien. De har dog længere landingsstel. E-serierne kan kendes på deres alt for små motorer.

Passageroplevelse: Meget smal kabine med 2+2 sæder og meget, meget små overhead bins. Et problem i USA, hvor typen er meget populær som regional feederjet, da man her hos mange selskaber skal betale for indtjekket bagage. Det betyder at folk tager en milliard million tasker med i kabinen. 

 CPH-brugere: Polske LOT og til tider Finnair, der er nogle af de første europæiske kunder til det brasilianske fly.

Mere info på Wikipedia og hos seatguru.

Tidligere lektioner i flyskolen: ATR-42 og -72, Dash-8, Embraer ERJ-135 og -145.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Civil luftfart og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Den lille flyskole, del 4: Embraer E-170, -175, -190 og -195

  1. Torben Steno skriver:

    Hvad mener du med alt for små motorer? Er det æstetisk på samme måde som Airbus 340 – 300 ser skidt med de fire små, eller?

  2. Andreas skriver:

    Ja, lige præcis. Proportionerne er bare forkerte. På A340 sætter det en tyk streg under Airbus’ lidt tøsede stil sammenlignet med Boeings maskulinitet, der blandt andet kommer til udtryk i 777’erens monsterstore potente motorer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *