USA: Køb JSF og få de vestindiske øer tilbage [aprilsnar]

AFSLØRING: Den amerikanske regering har taget det usædvanlige skridt at tilbyde den danske regering, at vi kan få De Vestindiske Øer med i købet, hvis bare vi vil vælge JSF-kampflyet. Hvis Danmark ikke vælger JSF som fremtidens danske kampfly, vil det nemlig være et kæmpe prestigetab for den amerikanske regering, da Danmark er et af syv partnerlande i det milliarddyre projekt, der i forvejen er ramt af massive forsinkelser og budgetoverskridelser.

Tilbuddet blev fremsat i en samtale mellem den amerikanske forsvarsminister Robert Gates og hans danske kollega Gitte Lillelund Bech, da hun var i Washington i starten af marts. Det fremgår af en hidtil hemmeligholdt lydfil, som jeg er kommet i besiddelse af. Gates har i starten af februar erklæret sin fulde støtte til JSF-programmet, der siden hen har været voldsomt kritiseret. Senest af den amerikanske rigsrevision. Gates giver på lydfilen over for sin ministerkollega udtryk for, at han og Obama derfor ikke har brug for endnu mere ballade omkring projektet.

Vælger Danmark at tage imod tilbuddet lægger Gates i samtalen op til, at De Vestindiske Øer passende vil kunne overdrages den 1. april 2017 – præcis 100 år efter at øerne blev amerikanske. I 1917 fik Danmark 25 mio. dollars for øerne – svarende til 423 mio. dollars eller 2,3 mia. danske kroner i dag. Øerne har lidt mere end 100.000 beboere, der primært lever af de mere end 2 mio. turister, der hvert år besøger de tidligere danske besiddelser. Mange af turisterne er krydstogtsgæster, der traditionelt lægger mange penge. Til sammenligning havde Legoland 1,6 mio. besøgende i 2008.

Af optagelsen på den hemmelige lydfil fremgår det, at en embedsmandsgruppe med repræsentanter for begge lande nu vil forhandle videre om de nærmere detaljer i en overdragelsesaftale som led i kampfly-indkøbet. Udskydelsen af kampfly-indkøbet er tilsyneladende en belejlig undskyldning, der skal give ro til at forhandle en god aftale på plads. Kodeordet for forhandlingerne mellem embedsmændene går under den latinske betegnelse ”rans lirpa”, der betyder medgift.

[Aprilsnar]

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Indkøb af nye kampfly og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til USA: Køb JSF og få de vestindiske øer tilbage [aprilsnar]

  1. Ole skriver:

    Spændende nyt indspil i hele denne debat. Og tilsyneladende er det et velovervejet tilbud fra amerikanerne, især når man ser på det velvalgte aftalenavn “rans lirpa” :o)
    Mon ikke aftale-tilbuddet vil blive VENDT og DREJET i forligskredsen.

    Nu mangler vi kun at svenskerne inden dagen er omme ser det hele fra den anden side, og tilbyder Skåne med i handlen med en håndfuld Gripen NG.

  2. Kenneth skriver:

    Och hade det inte varit 1:a april idag så hade det ju varit ett fantastiskt erbjudande!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *