Flyvende aprilsnar

Det var desværre først i går – den 2. april – at jeg kom på ideen om at I, kære læsere, da skulle have haft en lille jagerfly-aprilsnar dagen før.

Sådan noget i stil med: “Russere spiller sig på banen i 11. time”, om hvordan MIG-35 pludselig var kommet med i sidste øjeblik. Eller “Det fede fly overhaler de andre indenom”, om hvordan Fogh havde overtalt Obama til at Danmark, som det eneste land, får lov til at få F-22’eren, som tak for vores indsats i Afghanistan. Eller “Boeing: Køb vores fly og få et hangarskib med i prisen”, om hvordan Boeing var parate til at købe USS Kitty Hawk, der er på vej ud af US Navy, og sælge med sammen med jagerflyene – F-18 kan som bekendt lande på et hangarskib. (En ubekræftet røverhistorie går på, at Boeing ved deres første møde med de danske politikere havde sagt; “Ja, og så kan I bruge den på jeres hangarskibe” :-))

Men sådan skulle det ikke gå. Jeg kom for sent ind i gamet, og om et år skriver jeg forhåbentlig ikke om jagerfly.

Der er dog andre, der tog jagerflyene op som emne for en aprilsnar. Det var Information med denne historie.

Helt oplagt at tage jagerflyene som tema for en aprilsnar – hvilket også er med til at give den medieopmærksomhed, som jeg har efterlyst – men som så småt er ved at komme. Problemet med Informations historie er blot at den ikke er sjov. Og at man er på nippet til at tro på den. Den indeholder ikke det sædvanlige hint i stil med “siger talsmanden Rans Lirpa”.

Så var mine post-1.april-bud da langt bedre, hvis jeg selv skal sige det. Generelt synes det var rigtig sløjt i medierne i år. Måske fordi verden det sidste år er blevet et mærkeligt sted, hvor alt næsten kan lade sig gøre, så man om aprilsnare tænker; “Ja, hvorfor ikke”.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *