Antiterror

Ligesom man skal spise varieret, så forsøger jeg også at læse varieret. Efter at have tygget mig igennem Hanne-Vibeke Holsts murstensroman ”Kongemordet” kastede jeg mig således over bogen ”Antiterror”, skrevet af Station2-værten Niels Brinch sammen Esben Mønster-Kjær.

Bogen handler om terrorbekæmpelse med særlig fokus på antiterrorkorpsene i en række af verdens største lande samt Danmark. Efter en generel introduktion og historisk gennemgang af terrorbegrebet, præsenterer de hvert enkelt land (Storbritannien, Israel, USA, Frankrig, Tyskland, Rusland og Danmark) med antiterrorkorps og de væsentligste aktioner i korpsenes historie.

De præcise beskrivelse illustreret med kort og tegninger af særligt spektakulære terroraktioner (Entebbe, München 1972, Den iranske ambassade i London, Beslan og teatret i Moskva) fortjener stor ros. Men i sin helhed virker bogen en anelse overfladisk, og mere som en bog for raske drenge end for nysgerrige voksne. Jeg savner ganske enkelt noget mere indhold og substans. Det virker ærlig talt som om den primære reesearch til bogen er lavet ved hjælp af opslag på en håndfuld hjemmesider.

Jeg fortsætter fra den ene yderlighed til den anden. Jeg har således i dag taget hul på Annelise Bidstrups portræt-samtale-bog “Margrethe” med (ja, rigtigt gættet) Dronning Margrethe den 2.

Når jeg nu er ved tasterne, så kan jeg ikke lade være med at undres over at TV2 Sporten i ramme alvor her til aften i Sportsnyhederne laver en historie ud af et Brøndbys målmand Casper Ankergren blev væk fra de andre spillere, da de var på sightseeing i Hong Kong. Jamen, jamen!!!

Til gengæld må jeg tage hatten af for den portrætudsendelse om Pia Kjærsgaard, som løb over skærmen på samme kanal tidligere på aften. Det var godt og sobert lavet. Et eksempel på at danske journalister efterhånden er begyndt at behandle Pia og co. på samme måde som resten af det politiske establishment.

En lille detalje i programmet fik dog mit blodtryk til at stige. Vi følger Pia K. under valgkampen i Rødovre Centeret. Her kommer en journalist fra Politiken forbi for at få en kommentar til en historie om at DF genbruger citater fra den danske forening i deres valgannoncer. Journalisten får ikke andet end lige sagt han kommer fra Politiken inden Pia K. siger ”ingen kommentarer”. Efter at have sagt ”ingen kommentarer” mindst 10 gange, bliver det for meget for partilederen – eller rettere sagt hendes skatteyderbetalte livvagt fra Politiets Efterretningstjeneste. Han stiller sig imellem, hiver sit politiskilt frem, tilkalder en uniformet kollega og begynder at parlamentere med journalisten, der til sidst fortrækker.

Jeg er ikke uenig i at Pia K. bør have livvagter, men i disse dage, hvor vi forsvarer ytringsfriheden for en hver pris, er det interessant at se hvordan politiet åbenbart tror de er sat i verden til at beskytte politikere fra journalisters ubehagelige spørgsmål.

This entry was posted in Alle indlæg. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>