Politi-kommunikation

At den politimæssigeindsats var tæt på et rent 13-tal ved rydningen af Ungdomshuset kan der vist ikke herske den store tvivl om. Sidenhen har kommunikationseksperter også givet Københavns Politi et rent 13-tal for den kommunikationsmæssige indsats.

I den forbindelse er det interessant at læse dette indlæg fra Kommunikationsforum, hvor politiets informationschef Flemming Steen Munch afslører at etaten ikke overholdt et eneste af kommunikationens fem gyldne regler.

Man havde således ingen kommunikationsplan for begivenheden og man havde ingen aftalt rollefordeling mellem talsmændene.

Forfatteren til artiklen kommer til sidst med en række antydninger om at politiets udmelding om at de blot er glade amatører, i virkeligheden i sig selv er et led i en gennemtænkt kommunikationsstrategi. En interessant tanke, der nok ikke er helt ude i skoven. Desværre ærgerligt at forfatteren ikke forstår at underbygge sin formodning.

At Københavns Politi håndterede kommunikationsindsatsen godt, er der ingen tvivl om. Men et 13-tal – det har de ikke fortjent. Som forfatteren påpeger var modstanderen stort set fraværende i medierne – og så er det unægteligt noget nemmere. Desuden var det ikke særlig gennemtænkt at være så meget “til rådighed” som Per Larsen og Hanne Bech Hansen var i de hektiske dage og timer. Det betød blandt andet at den øverste chef måtte sidde på DR1 og “live-kommentere” hendes medarbejderes indsats på Nørrebro, mens gadekampene var på sit højeste. Kun på baggrund af billeder fra DR’s kameraer og reporter fra DR’s journalister. Samme situation stod Per Larsen i da han fredag aften havde sin vanlige midnatsforestilling på TV2 News. Det var lige mens situationen eskalerede på Skt. Hans Torv. Hvordan havde det set ud hvis kollegerne havde måtte trække tjenestepistolerne, kolleger var kommet alvorligt til skade eller lignende og den øverste chef bare sad i et tv-studie, hvor hun i øvrigt var blevet afkrævet en kommentar med det samme?

Uden at være den store kommunikationsekspert/-guru (mon ikke verden har eksperter nok i den slags so far?) vil jeg vove mig til at give politiet et 11-tal med pil op.

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *