Plummers kalkule?

Jeg har ikke råd til det hele, og skal derfor i virkeligheden spare ret kraftigt. Men hvad nu hvis jeg lægger op til at spare på noget, der udløser så stor folkelig opstandelse at politikerne er nødt til at finde en pose penge til mig? Så er jeg i sidste ende ikke nød til at svinge sparekniven så dybt alligevel!

Hvis man, som undertegnede, har hang til at se intriger, skjulte dagordener og bagtanker alle vegne, så er det nærliggende at tro at ovenstående kalkule kunne være foretaget på generaldirektørkontoret i DR.

For de 270 stillinger der skal væk udgør kun 7,5 procent af den samlede medarbejderstab i DR. Hvorfor vælger man så at fyre 64 procent af medarbejderne på DR Sporten i stedet for at bede alle afdelinger om at fyre mellem 6 og 9 procent af medarbejderne?

Jo, det kunne være fordi man i virkeligheden kalkulerer med at politikerne kommer DR til undsætning, som følge af den folkelige protestbølge, der som forventet rejste sig, da det stod klart at det er sporten, der primært skal stå for skud.

Besparelser spredt ud over DR kunne nok have trukket overskrifter på selve den dag det blev udmeldt og et par dage efter. Men identifikation er alfa og omega, hvis man skal have opmærksomhed omkring sin historie og sit budskab i mediebilledet. Og ikke alle, men rigtig mange danskere, kan identificere sig med fodbold og håndbold på fjernsynet.

Hvis besparelserne havde været spredt ud, havde det ramt enkelte programmer – og det havde været slemt nok – men havde kun kunne mobilisere spredte grupper af ”fans” med relationer til de enkelte programmer. Nu rammer man hr. og fru Danmark, høj som lav. For medmindre man sværger til P2 Klassisk, så har vi alle på et eller andet tidspunkt set en transmission fra en stor international sportsbegivenhed på DR1.

Derfor skal der rigtig meget politisk mod til at bakke Kenneth Plummer op frem for at indtage det populære standpunkt, at det er en skandale, som der bør gøres noget ved. Sidstnævnte standpunkt er også det vælgerne gerne vil høre. Og den mulighed foretrækker politikerne ofte i sager som denne, hvor stort hele den danske befolkning er enige om at det er galimatias.

Set fra et økonomisk synspunkt er det faktisk logisk at sporten med de hundedyre rettigheder må stå for skud. Andre tv-stationer er i stand til at løfte opgaverne lige så godt (eller bedre) og rettighederne er som sagt rigtig dyre. Så her er der en stor gevinst at hente, set fra et excelark-perspektiv.

DR Sporten har forsømt at lave et ugentligt dybdeborende sportsmagasin (den position på markedet har TV2’s LPS til gengæld snuppet), og derfor er det ikke særlig unikt det produkt DR leverer sportsmæssigt på tv-siden. (”Sport på 3’eren” er til gengæld klasse, og ser ud til at være reddet). Om en fodboldkamp vises på DR1, TV2, TV2 Sport eller 3+ betyder ikke noget for kampens resultat og min oplevelse som seer, så længe kommentatorerne er bare nogenlunde velfunderede. Så selvfølgelig er det en skandale at Danmarks populærkulturinstitution nummer ét i så høj grad nedprioriterer sport, men mon ikke vi seere overlever. (Til gengæld skidt for sportsgrene i tredje geled som speedway og atletik, der nu får endnu mindre tv-tid).

Hvis Kenneth Plummer og den øvrige DR-ledelse har lavet en kalkule i retning af det jeg beskriver før de meldte deres beslutning ud i går, så har deres fornemmelse for det politiske landskab ikke været helt gal. For allerede her til morgen var et flertal uden om regeringen parate til at finde flere penge til DR. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

0 svar til Plummers kalkule?

  1. Alexander skriver:

    Glimrende indlæg!

  2. Anonymous skriver:

    der er INTET der tyder på, at politikerne har tænkt sig at “redde” DR….og jeg tror heller ikke Plummer regnede med det…

  3. Andreas skriver:

    Fint at du tror det. Jeg tror så det modsatte.Det kan godt være at politikerne i sidste ende ikke ønskede at hoste op med pengene, men Plummer fik sat en debat i gang, hvor muligheden kom på tale.Det var nok ikke lykkedes, hvis han blot havde skåret 7 procent over en kam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *